Kategorier
Restips

Låt SAS Ungdom ta dig ut i Europa från Gotland

Låt SAS Ungdom ta dig ut i Europa från Gotland

Europa, mest kultur per kvadratmeter. Vi européer är bortskämda med billiga resor, korta avstånd och annorlunda upplevelser bara runt hörnet. Men tyvärr ofta omedvetna om allt som erbjuds där ute.

I denna artikel kommer vi presentera tre heta resmål att upptäcka i Europa med hjälp av SAS Ungdom, ungdomsbiljetten för dig under 26 år. Destinationerna är givetvis relevanta för alla åldrar men just prisbilden är endast relevant för vår yngre publik.

Att flyga från Gotland till dessa resmål gör du via Stockholm Arlanda. Läs vår artikel med tips hur du hittar billiga biljetter till Gotland. Men, den är givetvis relevant nära du reser från Gotland till Arlanda.

Tips #1 – Gdansk, Polen

Att upplev den polska pärlan Gdansk vintertid som sommartid. Belägen i norra polen och vid strandkanten av Östersjön erbjuder Gdansk strandliv, party och en rik historia.

3 SNABBA TIPS I GDANSK, POLEN

#1 – Strosa längst kungsleden

Här hittar du sevärdheter som Golden Gate, Green Gate och Neptunus-statyn. Läs på innan och imponera på ressällskapet med din historiska kunskap. Kungsleden är fylld av restauranger, caféer och barer så passa på att ta en paus.

#2 – Besök Mariakyrkan 

Mariakyrkan är 68 meter bred, 105 meter lång och har ett torn som är 80 meter högt. Detta resulterar i världens största tegelkyrka belägen i centrala Gdansk. Besök, häpnas och fotografera denna ståtliga skapelse när du besöker Gdansk.

#3 – Drick sprit med 24 karat guld

Goldwasser, en lokal specialitet. Alltså en 40-procentig likör innehållande flisor av riktigt guld, kaxigt. Njut av drycken innan eller efter kvällens middag för att spexa eller lyxa till stämningen lite. Och, du är i Polen, det är inte dyrt!

Tips #2 – Köpenhamn, Danmark

Våra grannar i söder har förstått hur man njuter av livet. Ta dig därför till Köpenhamn och bli förförd av färgstarka byggnader, smörrebröd och  bubbliga drycker.

3 SNABBA TIPS I KÖPENHAMN

#1 – Strosa i Nyhavn

Köpenhamns pärla och instagramvänligaste plats hittar du i Nyhavn. Här hittar du charmiga båtar, färgglada fasader och beryktat god öl. Du får inte missa Nyhavn när du är i Köpenhamn.

#2 – Upptäck danskarnas stolthet Tivoli

Besöker du Köpenhamn i vinter? Grattis. Verkligen, grattis. Tivoli förvandlas till en sagovärld klädd av ljus. En extraordinär upplevelse du inte får missa. För den som besöker Köpenhamn resterande år är Tivoli fortfarande värt ett besök och det finns massor av roliga saker att göra.

#3 – Shoppa loss på Strøget

1100 meter långt shoppingstråk fyllt med varierande affärer och annan underhållning. För den riskfyllda hittar du vid stråkets slut ett gäng fingerfärdiga artister som försöker spela semesterbudgeten ifrån dig i klassiska ”en boll, tre koppar-leken”.

#3 – Amsterdam, Nederländerna

Kanaler, cyklar, cappuccino, sightseeing-båtar, coffee-shops och Ajax. Amsterdam uttryckt med bara några få ord men ack så korrekta. Amsterdam är en fantastisk stad med oerhörda möjligheter för skoj.

3 SNABBA TIPS I AMSTERDAM

#1 – Hyr en cykel

Ett måste. Amsterdam är en av världens mest cykelvänliga städer och för att ta dig runt på bästa sätt behöver du en cykel.

#2 – Gå på en Ajax-match

Kolla på fotboll och föreställ dig en ung Zlatan Ibrahimovic lämna Rosengård och Malmö för denna mäktiga arena. Pressen, hemlängtan och skrikande fans. Åk till arenan några timmar före match och njut av god mat och dryck tillsammans med andra turister och trogna supportrar.

#3 – Upplev den pulserande stadskärnan

Amsterdam är fullt av charmiga, moderna och lyxiga restauranger och klubbar. Passa på och njut av den pulserande stadskärnan med ett par klassiska drinkar eller lokala ölsorter. Vi rekommenderar inget specifikt ställe utan rör dig med människorna i stadens centrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *