Kategorier
Nyheter

Flyg BRA i rekonstruktion

Flygbolaget BRA har ansökt om rekonstruktion. Det kommer inte enligt VD att påverka trafiken i Sverige, och inte heller fram och tillbaka från Gotland.

Vi på FlygGotland.se har försökt se ärendet ur en Gotlännings perspektiv och klargöra bilden.

Ingen påverkan i trafik

Det är tydligt från alla källor vi har undersökt att ingen trafik ska påverkas av rekonstruktionen. Enligt uttalanden från BRA Flyg ska den vara helt finansiellt fokuserad och bara för att hantera tidigare skulder sedan coronapandemin.

Deras VD uttalar sig så här:

”Allt kommer att gå som vanligt nu. Alla våra passagerare är undantagna från rekonstruktionen, det innebär att alla kundrelationer blir exakt lika. Ingen förlorar någonting, alla biljetter behåller sitt värde och alla flygplan går som normalt” säger Per G Braathen.

Bör vi vara oroliga för gotländska flygtrafiken?

Till viss del ja! Anledningen till rekonstruktion är att ta hand om gamla skulder men man uttalar sig även att det finansiella klimatet är tufft just nu. Ökade kostnader och minskade intäkter gör att flygbolagets ekonomi blir tightare.

Historisk vet vi att Gotland riskerar prioriteras bort och inte är den mest lönsamma linjetrafiken under vinterhalvåret. Vi ser ingen direkt oro i detta fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *