Kategorier
Nyheter

Resa med barn – en utmaning för alla föräldrar

Resa med barn – en utmaning för alla föräldrar

Ska du ut och resa med ditt eller dina barn? Ja, vi förstår att det kan kännas som en tuff utmaning. Det är mycket som behöver stämma för att allting ska gå lugnt till. Ska du dessutom låta ditt barn resa ensamt till en anhörig på andra sidan, då kan det bli ännu jobbigare.

I denna artikel kommer vi därför att lista tre tips på hur flygningen med barn blir smidigare.

1. Planera, planera och planera

Som alltid med barn brukar det gå bra så länge inga problem uppstår. Det är så fort någon avvikelse dyker upp det blir jobbigt. För att undvika dessa avvikelser behöver du planera resan in i minsta detalj.

2. Håll koll och kommunicera

Om du även ska låta ditt barn åka iväg helt ensamt är kommunikationen nyckel. Du kanske kan låta ditt barn ha en mobiltelefon för att skicka SMS före avfart och när hen landar. Personen som tar emot ditt barn kan även meddela att allting gått smidigt.

I många fall erbjuder även flygbolagen denna tjänst och såklart har de säkerhetsföreskrifter för hur allting ska fungera. För dig som är extra noggrant och inte kan släppa kontrollen finns också alternativet att använda en GPS klocka gjord för barn. Du kan då enkelt, via en app eller hemsida se vart ditt barn befinner sig. Detta är användbart kanske inte bara när man flyger.

3. Berätta för personalen

Ett mycket smart tips som vi fått av en besökare är att meddela personalen om att du reser med ett eller flera barn. På så sätt kan de påverka placeringen, flygningen eller bara vara mer medgörliga och underlätta att resan går smidigt.

Att flyga till Gotland tar endast 40 minuter men bara på den turen kan barnet få en extra tidning eller ibland även snacks. Vi på redaktionen som flyger sträckan ofta kan detta göra mycket, och inte bara för dig utan hela besättningen och passagerarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *