Billiga biljetter

Så hittar du billiga flygbiljetter

Var inte orolig, det går att hitta billiga flyg till Gotland. Att ta flyget har många fördelar jämfört med båt och kan även många gånger vara billigare. På denna sida ger vi dig en bild av utbudet och vad du bör tänka på inför din bokning, vi hoppas att du finner det intressant och gärna delar med dig till andra.

1. Res lågsäsong

Gotland har en högsäsong på sommaren och vill du komma åt billiga biljetter rekommenderar vi dig att åka lågsäsong. Reagera inte negativt redan, Gotland är minst lika fint året runt. Utbudet kan vara något begränsat men Visby behåller sin charm, ringmuren står kvar och det finns massor av fantastiska restauranger som har öppet. Vi rekommenderar dig starkt, när kalendern och plånboken tillåter, att besöka ön lågsäsong. Låt oss ge dig lite inspiration!

Besök Gotland i December

Snön ligger som ett täcke över Visby, ringmuren krispigt nedbäddad och några lokala kaféer håller öppet för dig, eller ditt sällskap, att värma sig. Hotellnätterna är generellt sätt billiga, passa på att bo så centralt som möjligt och är du riktigt på tårna tajma besöket med julmarknaden belägen på Stora torget mitt i Visby. Så här hade vi på redaktionen spenderat 24 timmar på Gotland i December:

Börja dagen men en hotellfrukost på något av innerstadens historiska och vackra hotell. Möt gärna morgonen innan dagsljuset krupit över horisonten och låt den minsta lilla stress rinna av dig. Spendera förmiddagen strosandes mellan vykorts- och instagramvänliga gränder ingen svensk stad kan mäta sig med. Rör dig vidare mot Stora torget för att åka eller studera magiska skridskobanan inne i S:ta Karin Ruin.

Bryt kylan med en omfamnande lunch på Bakfickan (bara ett stenkast från S:ta Karins Ruin). Visbys bästa fisk och skaldjursrestaurang serverar rätter som stekt strömming, fisksoppa och rökta räkor ingen bör gå miste om vid ett besök i vår forna hansastad. Ägna eftermiddagen åt stresslös shopping längs Adelsgatan och i Visby Centrum, det finns något för alla och många lokala butiker som kan erbjuda dig något extra. Vi rekommenderar starkt ett besök på Mojo Independent Store, Adelsgatan 21, där det finns något för alla.

Avsluta kvällen i Systembolagets gamla lokaler vid Stora torget där du numera hittar den franska restaurangen Bolaget. Du kommer få uppleva en middag utöver det vanliga med trevlig personal och fantastiskt mat. Be om ett fönsterbord och se snön falla över Visbys charmigaste plats.

2. Var ute i god tid

Kräver du varma nätter och pulserande stadskärna? Då är lågsäsong inget för dig. Det är lugnt, vi dömmer ingen och hoppet för en billig flygbiljett är inte ute. Vårt nästa tips är enkelt, var ute i god tid. Enligt statistik från Skyscanner bokar du flygbiljetter billigast 21 veckor innan avgång och av vår erfarenhet är det ett framgångsrecept.

3. Högsäsong? Välj rätt vecka

Vi har tidigare pratat om högsäsong och lågsäsong. Det vore en förskönad och förenklad bild av sommarturismen på Gotland. Tyvärr är det inte lika svart på vitt i verkligheten. En bra knep för att hitta billigt flyg är att identifiera vilken vecka du önskar besöka ön. Nedan har vi listat de olika veckorna och dess karaktäristiska drag för att du enkelt ska kunna utesluta det ena eller andra och undvika dyra biljetter.

Vecka 25 – Midsommarveckan

Vi struntar i beskrivningen av Midsommar och hoppar direkt till flygmöjligheterna, de är goda men inte optimala. Sommarens introduktion är något många sommargotlänningar längtat till och nu är det äntligen dags att besöka ön efter vintern frånvaro. Det säger sig självt, helt klart ökad trafik till Gotland och priserna stiger men vi ska inte ge upp ännu. Många sommargotlänningar vill ha med sig bilen och mycket packning något som båttrafiken lämpar sig bättre för. Var återigen ute i god tid och vi är övertygade att du hittar rätt biljett.

Vecka 26 – Proffsens vecka

En av sommarens bästa veckor för det riktiga gotlandsproffset. Varför? Jo, högsäsongens startskott (Almedalsveckan) står runt hörnet och semestern har inte riktigt dragit i gång. Det innebär att gotlänningarna och sommarpersonalen är på helspänn och erbjuder dig bästa tänkbara service. Att semestern inte dragit igång bidrar till billigare flyg, billigare hotell och en allmänt lugnare men ändå energisk känsla i Visby. Vi rekommenderar starkt att besöka Gotland under vecka.

Vecka 27 – Almedalsveckan

UNDVIK! Denna vecka är omänsklig. Priset för ett restaurangbesök fördubblas, priserna för bostad skjuter i höjden och stämningen är allmänt hetsig. Glöm flygbiljetter, vi upprepar oss, glöm flygbiljetter. Summerat: Flyg inte till Gotland vecka 27.

Vecka 28 – Semesterfirarens vecka

Almedalsveckans hets har lagt sig men Visby har inte tappat pulsen. Veckan är fylld av varierande semesterfirare som njuter av allt Gotland har att erbjuda. Veckan har inget speciellt inslag och passar utmärkt för den som vill uppleva öns stora variation. Flygbiljetterna kan vara något dyrare för denna vecka refererar vi till det viktigaste tipset, var ute i god tid.

Vecka 29 – Stockholmsveckan

En vecka som får oförskämt mycket kritik är Stockholmsveckan. Visst, veckan står ut och det finns syns en tydlig ökning av party-sugna ungdomar och unga vuxna i åldrar från 18-30 men tiden är på något sätt inte onjutbar för andra turister. Priserna på boende kan öka något då privata uthyrare önskar kompensation för det ev. ökade slitaget.

Vi rekommenderar att åka Stockholmsveckan. Gillar du party, åk! Du kommer få uppleva en stämning i världsklass som få orter i Europa kan mäta sig med. Gillar du inte party, åk! Det finns så mycket att se på ön och även fast Visby kokar är det på alla sätt och vis fantastiskt. Flygbiljetterna kan vara billiga och använd en jämförelsesida för att hitta de allra billigaste då många besökare denna vecka tenderar stanna endast ett fåtal dagar.

Vecka 30 & 31 – Semesterfirarens andra tillfälle

Likt vecka 28 kan inte vecka 30 & 31 kopplas ihop med någon speciellt besökare utan variationen är bred. Veckorna ihop speglar industrisemesterns peak och ön kryllar av turister. Som en av Sveriges solsäkraste platser kan vi nästan garantera bra väder dessa veckor och slutligen vår rekommendation: åk om du har möjlighet.

Det finns goda möjligheter för dig att hitta billigt flyg till Gotland denna tid på sommaren trots högsäsongens peak. Många turister tar med sig bilen eller är på ön för att campa och väljer då istället båttrafiken. Vi rekommenderar dig både vara ute i god tid och använda en jämförelsesida som Skyscanner eller Supersavertravel.

Vecka 32 – Medeltidsveckan

Under denna vecka i Augusti kan du uppleva Visby som år 1361. Gatorna kryllar av gycklare och du kan uppleva medeltida marknader och tornerspel i Visby innerstad. Veckan är något utöver det vanliga och evenemanget har över 40.000 deltagare. Utan någon fakta vågar vi säga att det är Sveriges störta historiska temadag.

Du behöver inte vara utklädd och delta i veckans evenemang för besöka Medeltidsveckan. Vill du inte gå ”all-in” rekommenderar vi att strosa marknadsområdet och äta något annorlunda vid matområdet. Resterande delar av ön fortgår turismen och livet som vanligt. Det går att även denna vecka att hitta billigt flyg men du behöver vara ute i god tid.

Vecka 33 & 34 – Sensommarens veckor

Denna tid är perfekt att besöka Gotland på för dig som söker billigt flyg, priserna är vanligtvis bra och även hotellen har gått ner något i pris. Vädret håller i sig och kvällarna är fortfarande varma, besökarantalet har gått ner något och tempot på ön börjar sakta in men restauranger och andra turistverksamheter håller fortfarande öppet.

Sammanfattning

Så, för att summera vad som sagts i denna artikel listar vi de tre alternativen du har för att hitta billiga flygbiljetter. Först ut är att resa under lågsäsong, billigt flyg, billigt hotell och en helt annan stämning på ön men fortfarande lika underbart. Andra alternativet är kan väl tolkas som ett allmänt tips och det handlar om att vara ute i god tid med din bokning. Sista minuten-biljetter existerar inte till Gotland så när du bestämt dig att åka, boka. Sist ut har vi kanske det mest omfattande tipset är att under högsäsong veta vilken vecka du vill åka. Öns stämning varierar veckovis och genom att hitta veckan som passar dig bäst går det även att hitta bästa priset.

Vi hoppas du uppskattade dessa tre förslag och har du några frågor tveka inte att låta oss besvara dem.