Visby Airport

Allt om Visby Airport

Visby Airport, VBY, är en regional och militär flygplats ungefär 4 kilometer norr om Visby centrum. Flygplatsen öppnade 27 januari 1942 men den reguljära trafiken startade inte förens oktober samma år. Majoriteten av trafiken gick då till Stockholm Arlanda och Stockholm Bromma. Idag ägs och drivs flygplatsen av Swedavia, ett bolag specialiserade just på detta, och flygplatsen sysselsätter ungefär 300 personer. Swedavia äger även många andra flygplatser som ansluter till Gotland.

Flygtrafiken till Gotland växer för varje år och den senaste statistiken från 2015 visar att Visby Airport hade 430 977 passagerare det året. Det är en ökning på 6% från tidigare år.

Visby Airport (Swedavia) sysselsätter ca 300 personer på Gotland

Parkering

Parkeringen på Visby Airport är belägen precis utanför ankomsthallen och behöver ingen ytterligare transport efter att ha parkerat. Det finns en del olika alternativ att välja på och priset varierar även där efter. Nedan hittar du aktuella priser(2017-10-26):

Per timme: 15 kronor
Per dygn: 110 kronor
Per vecka: 550 kronor
Två veckor: 770 kronor

Flygplatsen erbjuden även alternativ för dig som letar efter en fast parkeringsplats eller ett parkeringskort. Priset för fast parkeringsplats varierar mellan 5000-7000kr om året och priserna för parkeringskort hittar du nedan.

Parkeringskort på parkering P1

En månad: 850 kronor
Tre månader: 1 700 kronor
Sex månader: 2 400 kronor

Charter

Det finns flera charterresor från Visby Airport som opereras av olika bolag. Intresset för charter från Gotland har varit varierande över åren men börjar åter igen ta fart. Under 2018 kan du åka till Mallorca, Rhodos och Kos. Du kan läsa vår nyhet om den nya destinationen Kos.

Läs även

Hitta till Visby Airport

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *