Kategorier
blogg

Billiga flyg till Gotland 3 konkreta tips

3 konkreta tips inför din bokning

Att flyga billigt till Gotland behöver inte vara dyrt, vilket förvånar många. Nedan har vi delat med oss av de bästa tipsen för att göra en bra bokning. Guiden består av tre konkreta tips och vi hoppas det tar dig ett steg närmare vår fantastiska ö.

Tips 1: Kontrollera din behörighet för rabatterade resor

Flygtrafiken mellan Gotland och fastlandet domineras av två aktörer, BRA Flyg och SAS. Båda erbjuder billiga biljetter fr 399kr enkelresa men för att utnyttja dessa erbjudanden behöver du ha något av följande: En ålder under 26 år eller kontakter i rätt bransch.

Ungdomsbiljett, även kallas SAS Youth Go, är en biljettyp via SAS för dig under 26 år. Varje flight mellan Gotland och någon av SAS destinationer (Stockholm Arlanda och Malmö) erbjuder ett begränsat antal ungdomsbiljetter och priset varierar men börjar på 399 kronor. Biljetterna dyker inte upp på någon sökmotor utan kan endast nås genom att bli kund på SAS hemsida och sedan välja ungdom som resenär.

Röda rutan visar vart du hittar ungdomsbiljetter till SAS
Bilden visar hur du hittar ungdomsbiljetter hos SAS för billiga flyg till Gotland

BRA Vännerpris är biljetten för släkt och vänner till anställda på BRA Flyg. Biljetten startar från 445 kronor enkelresa och likt SAS är det endast ett begränsat antal per flight. För att ta del av erbjudandet behövs ett lösenord/rabattkod som varierar under året och som, ganska självklart, kommuniceras till anställda på BRA.

Under Januari 2018 har tyvärr BRA Flyg valt att lägga ner BRA Vänner-erbjudandet.

Här anger du lösenordet för BRA Vännerpris
Bilden visar vart du anger lösenordet för BRA Vännerpris för billiga flyg till Gotland

Tips 2: Lämna inget åt slumpen

Att boka billiga flygbiljetter till Gotland handlar även en hel del om tajming och planering. Hör du någon säga ”Avvakta, vi hittar en billig sista minuten-resa i sommar” dra öronen åt genast, sista-minuten fungerar inte till Gotland! Vill du hitta en billig flygbiljetter handlar det om två saker: att boka i god tid och ha koll på faktan.

Boka i god tid handlar helt enkelt om att planera din semester/gotlandsbesök i god tid. Undersökningar visar även att det är i genomsnitt 19% billigare att boka din resa 21 veckor i förväg. Så, ska du besöka Gotland i Januari se till att boka biljetten redan i Augusti året innan och planerar du som många andra ett besök i Juli, boka redan i Januari!

Ha koll på faktan, det sägs att Januari är den billigaste månaden att flyga (även refererad som den fattigaste månaden på året) så ska du besöka någon på ön, föreslå årets första månad. Statistiken visar även att måndagar och tisdagar allmänt är billigare att flyga ut på och tillbaka till fastlandet på onsdagar.

Tips 3: Använd jämförelsesajter och gör det rätt

Du har säkert hört talas om jämförelsesajter, det finns en uppsjö och många är riktigt bra. Vi har däremot ett extra hett tips för hur du ska hitta de allra billigaste flygbiljetterna till Gotland. Tipsen kräver en viss flexibilitet men vi hoppas det passar dig. Här kommer det: Använda SuperSaverTravel.

Så här går det till, Expedia som är jämförelsesida samlar in biljettpriser av olika aktörer och hjälper dig hitta det bästa flyget.

Avslutningsvis

Vi hoppas du uppskattade tipsen och hittade ett flyg som både passade i tiden och tillfredsställde plånboken. Är du inte riktigt övertygad rekommenderar vi dig att läsa några av våra andra guider/artiklar om hur fantastiska Gotland är. Det vore helt enkelt tråkigt om du inte väljer att upptäcka Gotland.