Färre väljer att flyga till Gotland

Idag kom en rapport om att inrikesflygningen i Sverige minskar och enligt samma rapport verkat trafiken till Visby Airport minska mest. Det är en oroväckande rapport men framförallt tråkigt för Gotland. Vi har svårt att avgöra om turismen faktiskt ökar som samtliga rapporter säger. Så fall sker det ett skifte från flyg till båt.

Däremot säger flygplatschefen såhär:

– Vi har haft en oerhört kraftig tillväxt. Efter en så stark tillväxtfas är det naturligt att det kommer en liten korrigering.

Det kan innebära att alltså flygtrafiken har ökat under en lång tid och nu mattas av något. Vi hoppas såklart på sistnämnda och att trafiken och flygningen till Gotland kan öka. Det är faktiskt därför vi på FlygGotland.se arbetar med denna sida för att öka trafiken.

För att sammanfatta så tycker vi rapporten är tråkig men hoppas på bättring framöver.

Vår sajt blir populärare

Vår sajt blir populärare

Intresset för våran hemsida växer för varje dag! Det känns roligt, spännande och utmanande. Något som började som ett litet hobbyprojekt börjar nu bli något fullt allvarligt där informationen vi förmedlar faktiskt påverkar folks vardag. Till en början skrev vi lite om hur man tog flyget till Gotland och vad man kunde göra på den vackra ön. Nu är det fullt av information om flygplatsen, biljetter och bättre priser. Vi har t.om. lagt till en sökfunktion på startsidan.

Detta nya kapitel sätter lite mer press på oss och vi hoppas framöver att ni har en förståelse att viss information kan komma att ändras och föråldras innan vi hinner uppdatera. Sökfunktionen med billiga biljetter till Gotland kommer ligga hos SkyScanner vilket innebär att den ALLTID är fullt aktuell och informationen om priser stämmer till 100%.  De egna biljettpriserna vi lägger upp som BRA Vänner, SAS Ungdom osv kan komma att ändras snabbare än våra uppdateringar däremot.

Fortsättning

Avslutningsvis skulle vi vilja tacka alla er som hämtar information och har vägarna förbi på vår sajt. Utan ert intresse och tid skulle vi inte fortsätta och uppdatera. Det betyder verkligen. Vi kommer fortsätta med detta hobbyprojekt så länge det känns roligt och givande. Förhoppningsvis väldigt länge.

 

Bagagelösa passagerare på Visby Airport

Bagagelösa passagerare på Visby Airport

Bagaget var försvunnet för passagerare som kom från Göteborg till Visby. Efter ett tag utan bagage började en del passagerare att åka hem och trodde uppgivet att deras bagage var kvar i Göteborg. Men dagen skulle få en sjukare tvist än så, det visade sig bagaget låg på flygplatsen fast inte kommit hela vägen ut på bandet.

Följande är saxat ur HelaGotland.se.

Bagaget hade inte kommit upp på karusellen så i rutin började flygpersonalen leta efter det. Som tur var så hade inte bagaget försvunnit utan flyplatspersonalen hade gjort en miss i hanteringen som gjort att bagaget aldrig kom ut på karusellen, säger Emma Sandsjö, kommunikatör på Bra Flyg.

Vi på FlygGotlanad.se hoppas att händelsen fick ett lyckligt slut och att samtliga passagerare fick sitt bagage tillbaka. Om man flyger till Gotland är det viktigt att vara påläst, och den informationen får du av oss. Ingen annan.

Vår åsikt om hösten på Gotland

Vår åsikt om hösten på Gotland

Det finns många åsikter om hösten på Gotland, vissa älskar den och andra hatar den. Denna splittring gör att det oftast skickas konstiga signaler till besökare och turister till Gotland. Vi tänkte därför lägga en åsikt, för att ge en klarare bild. Kort och gott, vi älskar Gotland på hösten. Det är lugnare, mysigare men fortfarande glimtar av solen. Den som säger något annat ljuger. Gotland är helt klart värt ett besök denna årstid och du behöver inte vara orolig att det blir tråkigt. Anledningen till att du kan höra delade meningar är nog allmänhetens vanliga attityd till hösten och uppfattningen av att sommaren är allt på Gotland.

Här kommer iallafall några tips på saker du kan göra:

Ta en lugn morgonpromenad

Att gå upp tidigt, köpa en ta-med-kaffe och bara lunka runt i Visby är helt fantastiskt. Gotlänningarna börjar komma tillbaka till rutiner och tempot är som lugnare men ändå mer fokuserat. Under denna promenad kan du se ringmuren, som står där året runt, och den vackra havskanten längst strandpromenaden.

Gör något du inte gjort annars

Vi kommer inte säga emot att Gotland stannar upp, många restauranger stänger och andra roliga saker stänger igen. Men, de som faktiskt håller öppet året runt håller en fantastisk klass. Gotland är ingen död plats på vintern som många tror, visst om man jämför med de allra största städerna i vårt land kan det stämma men i jämförelse med andra småstäder är Visby helt klart i topp.

En sak du kan göra när du besöker Gotland är att hitta på något roligt att göra. Något du inte gjort tidigare hemma men inte heller är unikt för Gotland. Testa t.ex. åka segway, hyr en cykel eller spela paintball. De ställen som håller öppet på hösten hittar du här.

 

Ingen Shuttlebuss under sommaren 2018 från Visby Airport

Flygplatser som trafikerar Visby

Ingen Shuttlebuss under sommaren 2018 från Visby Airport

Flygplatser som trafikerar Visby

Vi har tidigare rapporterat om en ny linje mellan Visby Airport och Visby. Denna rutt som skulle drivas av Taxi Norr och kallades “Shuttlebuss Gotland” kommer inte att köras under sommaren 2018. Detta uppges bero på personalbrist och prioriteringarna kommer vara på att sköta ordinarie verksamhet.

Det är självklart ett bakslag för flygtrafiken till Gotland och de besökare som landar i Visby. Behöver du läsa om hur man tar sig till och från Visby Airport har vi en sida om det här.

När du väl landat på Gotland inför sommaren 2018

När du väl landat på Gotland inför sommaren 2018

Sommaren på Gotland är fantastisk av många olika anledningar. Oavsett vilken anledningen som har tagit dig till paradiset så kan vi garantera att du kommer ha kul. Många besöker Gotland för en weekend, vecka eller hel sommar och valmöjligheten med saker att göra på Gotland är stor. Har man en weekend kan tiden vara knapp. I denna artikel tänkte vi rekommendera några saker man kan göra på Gotland under sommaren 2018. Om du söker saker att göra på Gotland kan vi rekommendera Gotlandskul.se. Gotlandskul är en ny hemsida som har målsättningen att samla aktiviteter, saker att göra osv.

Hyr en cykel och njut av naturen

Ett bra tips för den som inte har något specifikt att göra på Gotland är att hyra en cykel. Med cykel kan man lätt ta sig till stora delar av ön men även till lättare och kortare utflyktsmål nära Visby. Att hyra cykel kan man göra på flera ställen i Visby men även på flera andra ställen utspridda över Gotland. För den bekväme finns 3-växklade damcyklar till bra pris men utbudet är stort och för den som vill ha en MTB går det att få tag på.

Spridda aktiviteter

Gotland har en hel del att erbjuda när det gäller aktiviteter med ospecifik plats. T.e.x de speciella veckorna som finns som Almedalsveckan, Medeltidsveckan och Stockholmsveckan. Där är det fullt ös och det sprudlar av aktiviteter på gotland. Oavsett vad man är ute efter finns det alltid roligt att hitta på. Det kan vara små företag som sätter upp lekar, stånd eller showrooms men även bara spontana kubb-kvällar i någon av Visbys parker.

Besöka Lummelundagrottan

Ett gammalt klassiskt besöksmål för den äventyrliga är Lummelundagrottan. Denna festliga plats som upptäcktes av ett gäng skolpojkar är idag en naturlig mötesplats för turister från hela Europa. På anläggningen finns ett café, restaurang och grottvisningar såklart.

För dig med barn

Barn och Gotland är synonymt. En ö fylld av glädje, skratt och lek är såklart en plats för mycket aktiviteter för barn. Ett av de absolut populäraste ställena är Kneippbyn, ett sommar- och vattenland för stora som små. Ett nytt och även populärt ställe är pannkaksträdet, en stor lekplats där även pannkaksförsäljning görs. Så, det finns massor med saker att göra för barn på Gotland och listan av aktiviteter för barn på Gotland är stor.

Om du tagit dig till Gotland för svensexa eller möhippa

Då har du hittat rätt – Gotland är en plats för fest och skoj. På Gotland kryllar det av barer, restauranger och festlighet. Öns nattklubbar håller öppet sent och ska er svensexa eller möhippa innehålla en rolig aktivitet finns det gott om. En klassisk sådan är Bumperball. Svensexa på Gotland är lika med succé!

Till sist vill vi åter rekommendera Gotlandskul.se för deras inspirerande engagemang.

 

Ny shuttlebuss från Visby Airport

Ny shuttlebuss från Visby Airport

I april startar ett nytt företag upp för transport mellan Visby Airport och utvalda adresser i Visby. Idén som idag har blivit “Visby Airport Shuttle” föddes då priserna anses vara för höga med dagens alternativ.  Företaget tänks erbjuda biljetter för 95 kronor.

Till skillnad från konkurrenterna tänker bolaget endast kör lågsäsong, då alternativen är färre. Vi på FlygGotland.se stöttar idén och hoppas det blir en långsiktig och hållbar lösning för flygtrafiken till och från Gotland.

Möt våren i Europa – Del 2: Nice

Möt våren i Europa – Del 2: Nice

Vårt första stopp i denna artikelserie gick till Milano och efter att ha frossat klart i pasta och pizza är det dags att ta oss vidare till vårt andra, men minst lika fascinerande resmål. I fokus denna gång står staden som kombinerar stadspuls och exklusiv shopping med strandhäng och en världsomtalad strandpromenad. Om ni inte redan lyckats lista ut det är det självklart underbara Nice vi är på väg till.

Artikelserie:

Upp, upp och iväg – en reseguide ut i Europa av FlygGotland.se
1. Möt våren i Europa – Del 1: Milano
2. Möt våren i Europa – Del 2: Nice

Nice

Rivierans mittpunkt och staden som har något att erbjuda alla. Nice fångade mitt hjärta så fort jag satte min fot där första gången och här går det att kombinera en weekend som innehåller allt från god mat, franska viner, marknader, utflykter, shopping och ett livligt uteliv – helt enkelt den perfekta weekendstaden. Men det som jag fastnade för var den speciella och fantastiska känslan att bara strosa runt i Nices gamla kvarter och insupa den franska atmosfären, kolla på gamla byggnader, tjuvlyssna på det vackra franska språket och att kunna smita in på ett bageri, köpa en nybakad baguette, en bit brieost och en flaska vin och sedan kunna gå ner till stranden för att duka upp en picknick i solnedgången och kolla på vågorna som slår in mot strandkanten.

När du ska ta dig till Nice flyger du till Nice Côte d’Azurs som ligger bara 7 km utanför stan. Det går både bussar och tåg in till stan var 20:e minut, men kostar inte jättemycket om man hellre är sugen på att ta en taxi in.

 

Våra bästa tips i Nice

1. Gamla stan – Vieux Nice

Nice består utav både stora pampiga byggnader, öppna torg och en modern stadskärna och å andra sidan av en gammal del, med smala gator, pastellfärgade fasader och tvättlinor som hänger mellan husen. Denna del av staden omfamnas av en pittoresk atmosfär och det finns massor av lokala bagerier, caféer och butiker att utforska. Att bara strosa runt och insupa stämningen och kolla på vackra hus och gränder är verkligen en mysig och rogivande stund.

2. Restaurang La Maison de Marie

Det är sen gammalt att man ska undvika de värsta turistfällorna om man vill äta god mat. Men denna restaurangen är faktiskt ett undantag och ligger mitt på en utav Nices turisttätaste gator. La Maison de Marie är en klassisk Nicerestaurang som har plockat influencer från både de italienska och franska köket i sina olika rätter och en riktig klassiker är att äta deras pasta vongole tillsammans med ett kallt, krispigt rosévin till.

3. Marknad – Cours Saleya

I gamla stan ligger också denna fantastiska marknad där du kan hitta allt från färska grönsaker, ostar, chark, fisk, blommor, olivoljor, vintage möbler och mycket mer. Här samlas lokalbefolkningen varje morgon för att inhandla sina varor och här kan man gå runt länge och kolla på alla lokala delikatesser samt få lov att provsmaka några ostar innan man bestämmer sig för vilken som just är sin egna favorit. Ett tips är att ha förberett sig innan och köpt med sig en flaska rosé, handla på dig lite olika delikatesser och sen har man löst lunchen för den dagen.

4. Promenade de Anglais

Bortom gamla stan nere längst havet sträcker sig den 7 km långa strandpromenaden som symboliseras med lyx, flärd och glamour. Hela strandpromenaden omringas av höga palmer på ena sidan och en turkosfärgat hav på andra sidan och längst med vägen ligger många pampiga hotell, lyxiga restauranger och snygga bilar att vila ögonen på. Tyvärr är priserna lite högre längst promenaden, men ett hett tips är att packa ner joggingskorna och börja dagen med en morgonlöptur längst med palmerna samtidigt som man ser solen stiga upp.

5. Le Negresco

Men om man ändå vill göra ett stopp längst Promenade de Anglais är att rekommendera det anrika och världsberömda hotellet Le Negresco. Det omtalade hotellet har blivit ett riktmärke för hela staden med sin pampiga byggnad och stora kupoler på taket. När man stiger in på Le Negresco känns det som en resa bak i tiden när man går runt bland rokoko möbler och det är lätt att föreställa sig hur den engelska överklassen minglat runt i exakt samma lokaler i början av förra sekelskiftet. På hotellet finns flera olika restauranger och även en bar på deras terass, och är man ute efter en upplevelse utöver det vanliga kan detta absolut vara värt ett besök.

6. Brasserie Bar de la Bourse

Till Bar de la Bourse går man först och främst på grund av maten och detta brasserie är en utav lokalernas allra populäraste favoriter. Restaurangen är i princip alltid fullsatt och den mörka lilla lokalen omgjuts av en stimmig men härlig atmosfär. Restaurangen ligger i en liten gränd nära fiskmarknaden och mycket fisk är också vad som serveras på menyn. Priserna är generösa och här kan du verkligen få en riktig matupplevelse och få en bra insyn i det Niçoiska köket.

7. Dagsutflykter

Nice är verkligen hjärtat av Rivieran och runtom staden finns massor av små byar, mysiga smultronställen och spännande sevärdheter. Beroende på längden ni stannar i Nice tycker jag absolut det kan vara värt att ta en dag att röra på sig för att utforska alla små mysiga ställen runtomkring Nice. Det finns väldigt bra både tåg- och bussförbindelse och det är väldigt lätt att ta sig runt till olika platser. Några vanliga tips är att ta tåget till Monaco för att kika in Casinot och vandra runt i hamnen kring alla lyxyachtar eller att ta bussen åt andra hållet och kika in Cannes och deras filmhistoria. Men om man hellre är ute efter lite lugn och vill komma bort från stadspulsen finns det flera bra tips för det också:

Palge de Passable – fantastiska strand med kristallklart vatten med fantastisk lunch på Villa Ephrussi de Rotschild

Èze-sur-Mer – Medeltida stadskärna som ligger 15 min från Nice. Mysiga små gränder och lummiga gårdar som omsluts av härligt blått vatten.

Villefranche-sur-Mer – Gångavstånd från Nice och tar ungefär 30 min att promenera hit. Liten charmig vik som omsluts av en vacker naturhamn där alla stora kryssningsfartyg som ska till Nice stannar. Staden har även en utomhusteater och 3 olika museum.

Antibes – Populärt och mysigt resmål som består av bland annat en gammal stadskärna, fiskebåtshamn och en strand med finkornig sand, tillskillnad från Nice där det är stenstrand. Stranden är långgrund och gratis till skillnad från flera stränder i Nice. Här finns också två stycken matställen, en restaurang som är lite dyrare och en enklare snackbar som heter Le Poseidon som utan tvekan har Antibes godaste kaffe.

8. Restaurang Le Plongeoir

På östra strandsidan av Nice ligger Le Plongeoir som är en modern restaurang som sträcker sig ut över havet och är uppbyggt på pelare. Grunden till restaurangen är ett gammal hopptorn och nu går det att sitta på restaurangen och avnjuta en middag och garanterat få Nices bästa utsikt på köpet.

9. Rue Bonaparte

Nices hippaste ställe just nu ligger mellan torget Plage Garibaldi och hamnen och den populäraste gatan av dem alla heter Rue Bonaparte och är full av hippa barer, uteserveringar och goda ställen att äta på. Hela gatan omsluts av en öppenhjärtlig atmosfär och på dagarna finns det flera olika retro och vintagebutiker där man kan shoppa loss eller bara gå runt och kolla på roliga föremål. På kvällarna skiftar fokus och då fylls gatorna istället av flera uteserveringarna där det ligger flera populära och goda restauranger. Hela området fylls med massor av folk och ett högljutt prat och skratt genomsyrar hela gatan till långt in på natten.

Äta och dricka kring Rue Bonaparte

Deli Bo – Populärt för fika, brunch och lunch. Goda bakelser, kakor och kaffe.

Le Comptoir Central Electrique – Snygg och avslappnad bar med sittning både inom- och utomhus. Bra drinkar och trevlig stämning.

Café des Chineurs – Stämningsfullt och mysigt restaurang som ligger i hörnet precis där Rue Bonaparte leder in från Place Garibaldi. Trevlig restaurang och bar med kitschig inredning och populär utomhus-servering.

L’atelier du port – Rustik mat i modern tappning, med öppet kök och trevlig atmosfär.

L’uzine – Nyetablerad men välrenommerad restaurang med klassisk fransk mat i variationer.

10. La Colline du Château

Det är inte en slump som de flesta vykorten av Nice är tagna uppe från utsiktsplatsen, la Colline du Château – slottskullen på svenska. Även om Nice stad har en rik växtlighet och många sköna trädgårdar, kan det vara skönt att få njuta av staden på håll också. Att gå längs vandringsleden upp mot slottskullen är en rofylld upplevelse och väl uppe på toppen kan du beskåda Nice storslagna skönhet och det klarblå Medelhavet. Som namnet avslöjar fanns här tidigare ett slott. Detta blev dock under år 1706 förstört och fick istället bli grunden till det porlande vattenfall som finns här idag.

11. Matdelikatesser

Fransmännen är ju kända för sin mat och Nice är verkligen inget undantag för detta. Nice präglas av det Niçoiska köket och har flera delikatesser som måste upplevas under sin vistelse. En personlig favorit är Socca, som är en kikärtspannkaka som går att köpa som take away och gå och mumsa på. Ett annat måste är att äta den berömda salladen Salad Niçoise som består att tonfisk och ägg som verkligen är den perfekta lunchen. Man har inte ätit en riktig salad niçoise förrän man ätit den i Nice, och så är det bara. Andra goda och lokala delikatesser är:

Ratatouille – grönsaksröra

Pissaladiére – pizzaliknande paj med sardeller, lök och oliver

Niceravioli – pastaknyten fyllda med köttgryta

Farcis – gratinerade och urgröpta grönsaker med diverse fyllningar

Bellet – vin från området Bellet som ligger strax utanför Nice

Hitta billigaste flyget till Nice

Använd prisjämförelsesajten Expedia.se genom sökfunktionen ovan för att hitta de billigaste biljetterna till Milano. Passa även på att testa SAS Lågpriskalender eller SAS Ungdom (för dig under 26 år) för att hitta billiga flyg.

Tack för att du tog dig tid att läsa vår reseguide till Nice!

Möt våren i Europa – Del 1: Milano

Möt våren i Europa – Del 1: Milano

Artikelserie:

Upp, upp och iväg – en reseguide ut i Europa av FlygGotland.se
1. Möt våren i Europa – Del 1: Milano
2. Möt våren i Europa – Del 2: Nice

Medans snön yrar utanför våra fönster är det svårt att faktiskt föreställa sig att vi går mot varmare tider och att våren lurar runt hörnet. Men det gör den faktiskt, och ett välbeprövat knep som kan hjälpa till att påskynda vårkänslorna är att möta våren i sydligare breddgrader. Europa är fyllt med fantastiska ställen som är perfekta för att weekend där det är lätt att flyga till, ligger nära flygplatsen och kan hjälpa våra solömkande kroppar att få lite D-vitamin och påskynda våren så gott det går. I denna artikelserie kommer det presenteras några perfekta weekendtips på härliga resmål så att du kan möta våren på allra bästa sätt. Först ut är det fantastiska Milano.

Milano

Mode, möbel och matmeckat Milano är ett måste för dig som inte varit här tidigare. I denna affärsstad möts du av ett högt tempo där italienarna går runt i skräddarsydda kostymer, finputsade skor och med skinnportföljen tätt vid sin sida. Du hittar små espressobarer i varje gathörn som varje morgon fylls av ett högljutt myller när italienarna samlas där för att inhandla sin frukost bestående av en enkel espresso och en biscotti på vägen till jobbet. Gatorna är fyllda med små italienska bilar som samsas om körfälten tillsammans med ett stort antal vespor, ljudvolymen är hög av ett ihålligt tutande och vespachaufförerna lever upp till alla fördomar och använder sig av hela kroppsspråket när de tar sig sicksackande framåt mellan bilar och trafikljus. Atmosfären i Milano går verkligen att ta på och att bara gå runt i stan och ta in det som händer runt omkring en är verkligen en upplevelse.

Flygplatsen du flyger till heter Malpensa och lättaste förbindelsen att ta sig från flygplatsen in till stan är med ”Malpensa express” som tar 50 min och kostar runt 100-lappen. För dig som hellre vill ta en taxi funkar det också, då hamnar priset kring 90 Euro.

Våra 12 bästa tips i Milano:

1. 10 corso como

Precis vid tågstationen Porta Garibaldi ligger gatan corso como som är fylld med caféer, restauranger och barer. Detta är ett livfullt område både under dagens ljusa och mörka timmar. På denna gatan ligger 10 corso como som är ett mysigt och annorlunda krypin som inte syns jättebra från gatan, men där det innanför en växtbeklädd gång framträder ett stor gammalt hus som består av både design- och modebutik, fotoutställning och en fantastiskt mysig innergård med tillhörande café. Ett perfekt stop för att avnjuta en härlig lunch och samtidigt passa på att spana in fotoutställningen på ovanvåningen.

2. Cantina della Vetra

Restaurangen med Milanos bästa antipasti och Stracciatella di buffalo är helt klar Cantina di la Vetra som också är en utav de trevligaste och mysigaste restaurangerna i stan. En varm rekommendation är att satsa på många smårätter som tas in och delas mellan alla runt bordet istället för att ta in en varmrätt. Deras ostar och desserter är också himmelskt goda och får inte glömmas bort mellan alla de italienska delikatesserna.

 

3. Navigli di Milano (Milanos kanaler)

Milanos mysigaste område heter i folkmun Navigli och precis som namnet antyder omsluts området av flera kanaler. Längst kanalerna ligger en mängd olika restauranger och barer och kanalerna är även fyllda med husbåtar som hjälper till att skapa en mysig och pittoresk känsla där det är härligt att bara strosa runt över broarna och längst kanalkanterna. Området har också blivit en samlingspunkt för konstnärer som inspirerats av vattnet, och det ges tillfälle att besöka många gallerior och studios där tavlor, skulpturer och fotografier ställs ut.

4. Duomo di Milano

Ja, det är en kyrka. Men det är inte vilken kyrka som helst. Denna vackra katedral som kallas för hjärtat av Milano är ett vackert mästerverk som absolut är värt ett besök. Att stå på torget framför Duomo och ta in detta fantastiska mästerverk är verkligen pampigt, och för den som vill insupa ännu mer av katedralen går det att gå upp till terrassen på katedralen för endast 9 Euro. Precis bredvid katedralen kan jag också rekommendera ett besök i gallerian Galleria Vittoria Emanuele som är otroligt vackert med sitt glasbeklädda tak. 

5. Terrazza Aperol

Om du är i närheten att Duomo måste du också besöka Terrazza Aperol som är en takterrass med bar som du ser från trappan vid Duomon. Kön hit brukar ofta ringla sig lång och när man kommer upp och ser utsikten förstår man verkligen varför. Absolut ett av Milanos bästa utsikter och värt ett besök.

6. Signorvino

Bakom Duomon, ovanpå underklädesaffären Intimissimi ligger Signorvino, ett vinotek där det serveras mat från alla regioner i italien med passande viner till. Innan ni beställer, ta ett varv och välj vinet ni vill dricka, slå er ner bland vinerna och njut. Väldigt prisvärt eftersom ni betalar samma pris om ni köper med er vinet eller om ni vill dricka det där.

7. Gelateria della musica

Utan tvekan den bästa glassen i Milano! Italiensk Gelato är verkligen något helt annat än vad vi är vana vid hemma i Sverige och under en vistelse i Milano är minst en glass ett måste. På denna gelateria har de som specialitet pistageglass där de har flera olika sorter med just den smaksättningen. Gelateria della musica ligger en liten bit utanför stadskärnan, men är helt klart värd en promenad!

8. Pavé

Ett mysigt, härligt och personligt hängställe mitt i Milano som skapats av 3 killar som sa upp sig från sina jobb och skapade sitt drömställe och som idag vunnit massor av priser för sin restaurang. Pavé är ett bageri som på morgonen bakar brioche, på eftermiddagen surdegsbröd och på kvällen skiftar det om och då kan man gå dit och äta ostbricka med lufttorkad skinka med nybakat bröd. 

9. Stadsdelen Brera

Detta är en litet kvarter kring gatan Brera som är fyllt med små gallerier, uteserveringar och boutiquer. Här finns också en botanisk trädgård, små marknader, bibliotek som är underbart att strosa omkring i och bara vara en del av Milano.

10. L’ Uccellina

Här serveras det godaste köttet du någonsin kommer att smaka, och den fantastiskt möra biffen är verkligen en upplevelse utöver det vanliga! Biffen jag pratar om kallas Biffstecca Fiorentina och är en stor T-benstek som delas på alla runt bordet – och jag lovar dig att dina bordskamrater inte kommer vara svår övertaliga för att beställa in denna biff. Köttet är verkligen så mört att det nästan smälter i munnen och ska med fördel serveras medium-rare för bästa upplevelse och smak. L’Uccellina är en omtalad och populär restaurang och Biffstecca Fiorentina har blivit deras paradrätt som enligt restaurangen själv tillagas efter hemligt recept som ärvts i generationer.

11. Triennale Design Museum

Milano har verkligen placerat sig på designvärldens atlas och staden svämmar över av allt från lokala möbeldesigner till stora väletablerade modedesigner. Varje vår anordnas även den internationella möbelmässan i Milano då staden under en vecka fylls av designentusiaster från hela världen. För er som kanske inte prickar in just rätt datum för denna mässan är ett hett tips att besöka Milanos designmuseum som även kallas La Triennale. Museet innehåller en utav de viktigaste samlingarna av Italiens moderna designhistoria och om du vill imponeras av fantastisk italiensk design är detta absolut värt ett besök.

12. Obicà

Sista tipset för denna guiden får bli den härliga mozzarellabaren som är den perfekta lunchrestaurangen när du är på besök i Milano. Restaurangen ligger högst upp i La Rina Centra och på sommaren kan man sitta ute på terrassen med en helt otrolig utsikt över Domo. Den fantastiska italienska mozzarellan serveras här i flera olika varianter och oftast tillsammans med fräscha och goda tillbehör. Supertrevlig restaurang där ett hett tips är deras Straciatella di buffala och att prova den rökta mozzarellan.


Hitta billigaste flyget till Milano

Använd prisjämförelsesajten Expedia.se genom sökfunktionen ovan för att hitta de billigaste biljetterna till Milano. Passa även på att testa SAS Lågpriskalender eller SAS Ungdom (för dig under 26 år) för att hitta billiga flyg.

Flyg till och från Bromma inställda

Flyg till och från Bromma inställda under måndagsmorgonen

Och vi har nyheterna kring de uppdaterade avgångstiderna just nu.

Två flyg på måndagsmorgonen har blivit inställda på grund av det stora snöfallet på Gotland. Det är avgångarna 07.30 och 09.20 till Bromma som har blivit inställda och den sistnämnda beräknas lyfta 11.00, enligt Visby Airports hemsida för avgångstider.

Flygen till Gotland har också blivit inställda och det är ankomsterna 08.55 samt 09.10. Ankomsten 08.55 beräknar landa kl 10.35.

Du kan läsa mer om nyheten kring de försenade flygen på HelaGotland.se och vi kommer inte att uppdatera mer under dagens gång.