Kategorier
Nyheter

När du väl landat på Gotland inför sommaren 2018

När du väl landat på Gotland inför sommaren 2018

Sommaren på Gotland är fantastisk av många olika anledningar. Oavsett vilken anledningen som har tagit dig till paradiset så kan vi garantera att du kommer ha kul. Många besöker Gotland för en weekend, vecka eller hel sommar och valmöjligheten med saker att göra på Gotland är stor. Har man en weekend kan tiden vara knapp. I denna artikel tänkte vi rekommendera några saker man kan göra på Gotland under sommaren 2018. Om du söker saker att göra på Gotland kan vi rekommendera Gotlandskul.se. Gotlandskul är en ny hemsida som har målsättningen att samla aktiviteter, saker att göra osv.

Hyr en cykel och njut av naturen

Ett bra tips för den som inte har något specifikt att göra på Gotland är att hyra en cykel. Med cykel kan man lätt ta sig till stora delar av ön men även till lättare och kortare utflyktsmål nära Visby. Att hyra cykel kan man göra på flera ställen i Visby men även på flera andra ställen utspridda över Gotland. För den bekväme finns 3-växklade damcyklar till bra pris men utbudet är stort och för den som vill ha en MTB går det att få tag på.

Spridda aktiviteter

Gotland har en hel del att erbjuda när det gäller aktiviteter med ospecifik plats. T.e.x de speciella veckorna som finns som Almedalsveckan, Medeltidsveckan och Stockholmsveckan. Där är det fullt ös och det sprudlar av aktiviteter på gotland. Oavsett vad man är ute efter finns det alltid roligt att hitta på. Det kan vara små företag som sätter upp lekar, stånd eller showrooms men även bara spontana kubb-kvällar i någon av Visbys parker.

Besöka Lummelundagrottan

Ett gammalt klassiskt besöksmål för den äventyrliga är Lummelundagrottan. Denna festliga plats som upptäcktes av ett gäng skolpojkar är idag en naturlig mötesplats för turister från hela Europa. På anläggningen finns ett café, restaurang och grottvisningar såklart.

För dig med barn

Barn och Gotland är synonymt. En ö fylld av glädje, skratt och lek är såklart en plats för mycket aktiviteter för barn. Ett av de absolut populäraste ställena är Kneippbyn, ett sommar- och vattenland för stora som små. Ett nytt och även populärt ställe är pannkaksträdet, en stor lekplats där även pannkaksförsäljning görs. Så, det finns massor med saker att göra för barn på Gotland och listan av aktiviteter för barn på Gotland är stor.

Om du tagit dig till Gotland för svensexa eller möhippa

Då har du hittat rätt – Gotland är en plats för fest och skoj. På Gotland kryllar det av barer, restauranger och festlighet. Öns nattklubbar håller öppet sent och ska er svensexa eller möhippa innehålla en rolig aktivitet finns det gott om. En klassisk sådan är Bumperball. Svensexa på Gotland är lika med succé!

Till sist vill vi åter rekommendera och tacka Gotlandskul.se för deras inspirerande engagemang och att de alltid har aktuell information om aktiviteter på Gotland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *