Kategorier
Nyheter

Vår åsikt om hösten på Gotland

Vår åsikt om hösten på Gotland

Det finns många åsikter om hösten på Gotland, vissa älskar den och andra hatar den. Denna splittring gör att det oftast skickas konstiga signaler till besökare och turister till Gotland. Vi tänkte därför lägga en åsikt, för att ge en klarare bild. Kort och gott, vi älskar Gotland på hösten. Det är lugnare, mysigare men fortfarande glimtar av solen. Den som säger något annat ljuger. Gotland är helt klart värt ett besök denna årstid och du behöver inte vara orolig att det blir tråkigt. Anledningen till att du kan höra delade meningar är nog allmänhetens vanliga attityd till hösten och uppfattningen av att sommaren är allt på Gotland.

Här kommer iallafall några tips på saker du kan göra:

Ta en lugn morgonpromenad

Att gå upp tidigt, köpa en ta-med-kaffe och bara lunka runt i Visby är helt fantastiskt. Gotlänningarna börjar komma tillbaka till rutiner och tempot är som lugnare men ändå mer fokuserat. Under denna promenad kan du se ringmuren, som står där året runt, och den vackra havskanten längst strandpromenaden.

Gör något du inte gjort annars

Vi kommer inte säga emot att Gotland stannar upp, många restauranger stänger och andra roliga saker stänger igen. Men, de som faktiskt håller öppet året runt håller en fantastisk klass. Gotland är ingen död plats på vintern som många tror, visst om man jämför med de allra största städerna i vårt land kan det stämma men i jämförelse med andra småstäder är Visby helt klart i topp.

En sak du kan göra när du besöker Gotland är att hitta på något roligt att göra. Något du inte gjort tidigare hemma men inte heller är unikt för Gotland. Testa t.ex. åka segway, hyr en cykel eller spela paintball.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *